Előkészítés | 10 perc |
Sütés/főzés | 20 perc |
Mennyiség |
adag
|
Hozzávalók
- 1 csipet só
- 10 dkg darált mák
- 5 dkg darált mandula vagy gesztenyeliszt, egyéb GMmentes liszt
- 1 evőkanál méz
- 3 db házi vagy bio tojás
- 1 db lédús alma apróra reszelve
- 1 evőkanál kókuszzsír
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A felsorolt összetevőket langyos állapotban homogénre kevered egy tálban. (Ha a tojás hideg, a kókuszzsír is kemény lesz!) A tészta folyóssága a tojások méretétől és az alma lédússágától függ. Elvileg egy fogkrém folyósságú tésztának kell lennie, amely az almától és a kis méztől lesz édeskés.
- Haladó szakácsok a mézet egy az egyben hagyják ki belőle. Hiszen a kész muffint eheted majd lekvárral, ami egyébként is édes.
- A tésztát bármilyen alakú szilikonos formában, vagy sütőpapírral kibélelt sütőedényben 20 perc alatt készre sütheted 180 fokon.
- Pillanatok alatt megsül és az alapanyagok szabadon variálhatóak. Ha akarod, verd fel külön a tojásfehérjét, így egy lazább állagú, levegősebb végeredményt kapsz. Én nem szoktam 🙂
Powered by WP Ultimate Recipe