Resztelt birkamáj zöld levelesekkel

Kaptam ajándékba egy csomag fagyasztott birka belsőséget, és ezekből egyszerre kellett rittyentenem különféle finomságokat.

Sokan már a látványtól is rosszul vannak, pedig ezek a részek tartalmazzák a legértékesebb ásványi anyagokat, és vitaminokat. A közhiedelemmel ellentétben a vese, a máj vagy a szív, nem tartalmaz több méreganyagot, mint bármilyen más állati szövet, ugyanis ezek a szervek, nem raktározó funkciót töltenek be a testben. Ergo, egy nagy darab szalonna is tökéletes búvóhely a mérgek számára, a te feladatod, hogy lehetőleg tiszta forrásból vásárolj.

A májból tehát resztelt májat készítettem.

máj

Recept nyomtatása
Resztelt birkamáj zöld levelesekkel
Fogás Főétel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Fogás Főétel
Előkészítés 10 perc
Sütés/főzés 15 perc
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A zsíron, a hagymákat puhára dinszteltem, majd rádobtam az előzőleg csíkokra, kockákra vágott, megtisztított máj darabokat.
  2. Borsot, paprikát, zúzott fokhagymát tettem rá, majd aláöntöttem a vizet. A sót ne rakjuk az elején májra, mert ilyenkor még könnyen megkeményedik. Azt elég lesz akkor, amikor már sűrű, ízes szaft rotyog a máj alatt , és a májdarabok belül is átsültek.( Ezt egy darab májon kóstolással ellenőrizzük.)
  3. A petrezselymet is az utolsó pár percben dobom rá. Amikor kész, tetszés szerint megsózhatjuk.
  4. Ez az étel számtalan verzióban elkészíthető.Egyrészt működik bármilyen májjal, másrészt többféle körettel tálalható. Sült gyökérzöldségekkel, karfiolrizzsel. Én most zöld levelesekkel kívántam meg.
  5. Mivel a máj szuperfood, kicsi gyerekeknek is nyugodtan adható, legfeljebb bánjunk szolidabban az erős fűszerekkel. Ha van maradék (ez vicc volt...), zsírral és egy kis mustárral, májkrém is készíthető belőle.
Powered by WP Ultimate Recipe