Előkészítés | 45 perc |
Mennyiség |
személy
|
Hozzávalók
Tészta
- 5 db tojás
- 1 csipet tengeri só
- 1 csipet szódabikarbóna
- 1 kiskanál citromlé
- 5 csapott evőkanál bio rizsliszt (gesztenye, mandula, banán, dió stb.)
- 1 csipet vanília
- 2 tábla gőz felett olvasztott csokoládé (ha nagy kakaótartalmú étcsokit használsz, akkor tegyél egy kis mézet hozzá)
Krém
- 1 konzerv cukormentes sárgabarackbefőtt
- 1 kis doboz tiszta kókuszkrém
- 1 tasak zselatin
Hozzávalók
Tészta
Krém
|
Elkészítés
Tészta
- A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához szórtam a sót, szódabikarbónát, pár csepp citromlevet, vaníliát, majd habosra kevertem.
- Hozzáadtam a lisztet, majd a felolvasztott, de már nem forró csokoládét. Ilyenkor meg kell kóstolni a tésztát, ha nem találod édesnek ( hiszen függ a csokitól ), akkor kell bele tenni egy kis mézet, bármilyen általad használt természetes édesítőt.
- A fehérjét keményre vered és a két masszát óvatosan elegyíted.
- Az első 5 percben 180 fokon sütöttem ( ilyenkor megemelkedik a tészta ) , majd 150 fokon még kb. 15-20 percig tartott a sütés. Tűpróba után, lezártam és hagytam lassan kihűlni.
Krém
- A sárgabarack harmadát a kókuszkrémmel és a feloldott zselatinnal egy kézimixer segítségével összeturmixoltam. így kaptam egy sárga, barackízű, édes, zselatinos krémet.
- Belekevertem az apróra kockázott barackokat (a többi két harmadot ) , majd a torta belsejét megtöltöttem vele. A tetejére is jutott pár kanállal. 1-2 szelet barackkal díszítettem.
Megjegyzés
Szerintem ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen (jó minőségű!) maradék csoki felhasználható hozzá. Illetve, hogy a gyümölcsöt is szabadon variálhatod.
Tejmentes, gmmentes, transzzsírmentes, természetes cukrokat tartalmaz.
Powered by WP Ultimate Recipe