Sárgabarackos-csokoládétorta - Mezítlábas Szuperhős

Sárgabarackos-csokoládétorta


Recept nyomtatása
Sárgabarackos-csokoládétorta
Ezt a tortát egy kisebb, levehető karimás tortaformában sütöttem, amelyet előzőleg kivajaztam, és egy sütőpapírt is tettem az aljára.
Fogás Desszert
Konyha Mindenmentes
Előkészítés 45 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Tészta
Fogás Desszert
Konyha Mindenmentes
Előkészítés 45 perc
Mennyiség
személy
Hozzávalók
Tészta
Elkészítés
Tészta
  1. A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához szórtam a sót, szódabikarbónát, pár csepp citromlevet, vaníliát, majd habosra kevertem.
  2. Hozzáadtam a lisztet, majd a felolvasztott, de már nem forró csokoládét. Ilyenkor meg kell kóstolni a tésztát, ha nem találod édesnek ( hiszen függ a csokitól ), akkor kell bele tenni egy kis mézet, bármilyen általad használt természetes édesítőt.
  3. A fehérjét keményre vered és a két masszát óvatosan elegyíted.
  4. Az első 5 percben 180 fokon sütöttem ( ilyenkor megemelkedik a tészta ) , majd 150 fokon még kb. 15-20 percig tartott a sütés. Tűpróba után, lezártam és hagytam lassan kihűlni.
Krém
  1. A sárgabarack harmadát a kókuszkrémmel és a feloldott zselatinnal egy kézimixer segítségével összeturmixoltam. így kaptam egy sárga, barackízű, édes, zselatinos krémet.
  2. Belekevertem az apróra kockázott barackokat (a többi két harmadot ) , majd a torta belsejét megtöltöttem vele. A tetejére is jutott pár kanállal. 1-2 szelet barackkal díszítettem.
Megjegyzés

Szerintem ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen (jó minőségű!) maradék csoki felhasználható hozzá. Illetve, hogy a gyümölcsöt is szabadon variálhatod.

Tejmentes, gmmentes, transzzsírmentes, természetes cukrokat tartalmaz.

Powered by WP Ultimate Recipe
Megosztom ezt a tartalmat:
Share on Facebook15Share on Google+0Tweet about this on Twitter