Sárgabarackos-csokoládétorta
Ezt a tortát egy kisebb, levehető karimás tortaformában sütöttem, amelyet előzőleg kivajaztam, és egy sütőpapírt is tettem az aljára.
Sárgabarackos-csokoládétorta
Ezt a tortát egy kisebb, levehető karimás tortaformában sütöttem, amelyet előzőleg kivajaztam, és egy sütőpapírt is tettem az aljára.
Mennyiség Előkészítés
4személy 45perc
Mennyiség Előkészítés
4személy 45perc
Hozzávalók
Tészta
Elkészítés
Tészta
  1. A tojásokat szétválasztottam. A sárgájához szórtam a sót, szódabikarbónát, pár csepp citromlevet, vaníliát, majd habosra kevertem.
  2. Hozzáadtam a lisztet, majd a felolvasztott, de már nem forró csokoládét. Ilyenkor meg kell kóstolni a tésztát, ha nem találod édesnek ( hiszen függ a csokitól ), akkor kell bele tenni egy kis mézet, bármilyen általad használt természetes édesítőt.
  3. A fehérjét keményre vered és a két masszát óvatosan elegyíted.
  4. Az első 5 percben 180 fokon sütöttem ( ilyenkor megemelkedik a tészta ) , majd 150 fokon még kb. 15-20 percig tartott a sütés. Tűpróba után, lezártam és hagytam lassan kihűlni.
Krém
  1. A sárgabarack harmadát a kókuszkrémmel és a feloldott zselatinnal egy kézimixer segítségével összeturmixoltam. így kaptam egy sárga, barackízű, édes, zselatinos krémet.
  2. Belekevertem az apróra kockázott barackokat (a többi két harmadot ) , majd a torta belsejét megtöltöttem vele. A tetejére is jutott pár kanállal. 1-2 szelet barackkal díszítettem.
Megjegyzés

Szerintem ebben a receptben az a jó, hogy bármilyen (jó minőségű!) maradék csoki felhasználható hozzá. Illetve, hogy a gyümölcsöt is szabadon variálhatod.

Tejmentes, gmmentes, transzzsírmentes, természetes cukrokat tartalmaz.