Az vagy amit, megteszel?

1 éve ezen a szent napon írtam! Minden szavával egyetértek azóta is.

És igen! Vannak ráncaim is. Bennük rejlik minden élettapasztalatom.

 

Az vagy, amit MEGTESZEL?

Először is azzal kezdem, hogy rendkívül hízelgő egy kétgyerekes anyukának negyvenhez közeledve, ha a facebookon 18-88 éves korig bejelölik gáláns fiatalemberek. Sőt, ha meghívják csoporttagnak egy A legszebb lányok!!! című zárt csoportba, az meg aztán tűzijáték.

Na, de hölgyeim.

Bármennyire is szeretném, azért lánynak, már a legnagyobb jóindulattal sem vagyok nevezhető, a többi jelzőről már nem is beszélve.

Leszögezem! Nem vagyok feminista, de tény, hogy csücsörítős, pucsítós, cicikidobós képektől és az ezekhez tartozó hozzászólásoktól, se fiatalabb, se szebb, se kívánatosabb nem leszek. ( Sajnos. Bár ilyen egyszerű lenne, a valóságban kicsit több vele a meló.)

Ezek helyett létezik egy olyan extra dolog, hogy belső szépség.

Ez nálam abban nyilvánul meg, hogy akit szeretek, legyen férfi, nő, pocakos, szeplős, tréningnadrágos, összetört vagy életvidám, nekem attól válik széppé, amilyen ember ő. Ahogyan viselkedik velem.Ha szeretnivaló, önazonos, akkor nekem elég akár egy pillanat is, hogy bele tudjak feledkezni az arcába, meg tudjam szeretni, szépnek tudjam látni a maga hétköznapiságában is.

Attól, hogy valaki kivakarássza magát és dob egy jól sikerült képet, nem változik semmi, az csak egy pillanatkép, és nagy baj, ha belül hiányzik a szépsége.

Persze nem azt mondom, hogy nem kell törekedni az ápoltságra, kisugárzásra, a korhoz képest gusztusos testre, esztétikára, de aki csak a külsőre megy, ne csodálkozzon, hogy a lelkivilágára sokkal kevesebben lesznek kíváncsiak.

Hölgyek, asszonyok!

Vannak gyerekeitek. Most még kislányok, akik egyszer annyi idősek lesznek, mint ti.

Nem lenne szerencsésebb azt a példát mutatni nekik, hogy az igazán szép nő, belül is szép, öntudatos, nem dobja ki magát az asztalra, mint egy szelet sztéket ? (Attól még lehet formás a popsija és öltözhet ízlésesen.)

Saját tapasztalatból tudom, hogy egy intelligens, megfelelő hormonokkal és szaglószervvel rendelkező férfiállat, a tömegből is kiszagolja a neki való nőstényt. És így még sokkal izgalmasabb is lesz az élet. Lesz benne egy kis kraft.

Egy kis méltóságot.

A legszebb lányok csoportból kiléptem. Megyek telefújok egy zsebkendőt.