Hogy miért fontos jól és jót aludni, illetve mit tehetünk azért, hogy ez sikerüljön?

Megtudhatjuk Milénától, akinek közvetlen stílusban megírt, humorral átszőtt könyve izgalmasan és olvasmányosan tálalja az alvással kapcsolatos legfontosabb ismereteket. Hiánypótló olvasmány mindenkinek, aki jobban akar aludni – és azoknak is, akik egyszerűen többet szeretnének tudni erről a misztikus tudományról!

Dr. Simon Márta
neurológus, szomnológus

Behunyom a szemem.

Kimondom a szót: „hálószoba”. Először egy ódon várkastély hatalmas terméskövekkel kirakott helyisége jelenik meg előttem, sötét, faragott, baldachinos ággyal. Az ablakok kicsik, alig szűrődik be fény rajtuk. Az inas gyertyával a kezében közlekedik, a hófehér paplant alaposan megcsapkodja, mielőtt az uraság megérkezik földig érő hálóingében, pomponos hálósipkával a fején.

A következő jelenetben szikrázóan fehér, csipkés ágyneművel megvetett ágyat látok, s óriási, világos ablakokat. Egy fiatal nő feldobja a párnát a levegőbe, lágyan megpaskolja, miközben lassan szállingóznak alá az elszabadult pihetollak. A nehéz, nyikorgó spalettát behúzza, kibújik a papucsából, majd álomra hajtja a fejét.

A harmadik képen egy japán szoba tárul a lelki szemeim elé. A ház ura elnyújtóztatja fáradt tagjait a tatamira (gyékénypadlózat) helyezett futonon. Szemét lehunyva mélyet szippant a levegőből. Érzi a rizspapír, a fa és a gyékény friss illatát.

Most hirtelen kinyitom a szemem.

Egy harsány, virágos tapétával díszített szobát látok. A falon plazmatévé duruzsol, az éjjeliszekrényeken dizájnerlámpák világítanak, a sarokban a wifi jelzőfényei táncolnak ritmikusan.

Vajon mikor veszítettük el a hálószobánk intimitását? Mi volt az oka annak, hogy a természetes bútorzatot kihajigálva, a kényelmet félretéve hirtelen a külsőségekre helyeztük át a hangsúlyt? Mitől változott át a hálószobánk pihenőhelyből egy multimédiás eszközökkel telepakolt közösségi térré? És ami a legfontosabb: mit tehetünk azért, hogy helyreálljon a környezetünkben – és a fejünkben is – a rend?

Szerencsés vagyok, mert megértettem, hogy bloggerként, íróként, anyaként is fontos alaposan elmélyednem az alvás témakörében, hiszen így másokkal is megismertethetem azokat a természetes megoldásokat, amelyek segítségével egészségesen, aktívan és jókedvűen élhetik le az életüket.

TEGYÉL TE IS A TÚLÉLÉSEDÉRT: ALUDJ JÓL, ÉBREDJ KIPIHENTEN!
S TÖLTSD AZ ÉJSZAKÁIDAT EGY ÁGYBAN AZ EGÉSZSÉGGEL MINDEN ÁLDOTT NAP!

SINKA MILÉNA
életmód-tanácsadó és Mezítlábas szuperhős

Hiánypótló könyvet tart a kezében, hiszen a hétköznapok embere keveset tud az alvás biológiájáról és fontosságáról, holott időnk nagy részét ezzel a tevékenységgel töltjük.

A szerző ügyesen egyensúlyoz a laikus számára még szükséges ismeretek és a túlzott szakmaiság között. Elkerüli a tudományosság csapdáját, de nem hagyja figyelmen kívül a szükséges professzionális alapokat. Folyamatosan fenntartja az érdeklődést, és öncélú okoskodás helyett kellő öniróniával, humorral fűszerezett gyakorlati útmutatóval szolgál.

Számomra mint „hivatását gyakorló alvásszakértő” számára is hasznos volt  a „másik oldal” felől bepillantani a témába, és jó pár ötletet merítettem a könyvből, amelyeket a jövőben hasznosíthatok a pácienseimmel folytatott megbeszélések során. Bátran ajánlom hát mindenkinek, aki többet szeretne tudni az egészséges alvás titkairól.

–  Dr. Bernát István PhD,
neurológus szakorvos, szomnológus

Mit tartalmaz a könyv?

 

  • 1. rész Minden, amit az alvásról tudnod kell - hasznos definíciók,
    magyarázatok és összefüggések

  • 2. rész 18 napos útmutató az optimális alvásminőség elnyerésért -
    Gyakorlati jótanácsok az alvási szokásaid megváltoztatásának megvalósításához

  • 3. rész Néhány hasznos teszt, amelyek segítségével felmérheted a jelenlegi alvásminőségedet

A szerzőről

SINKA MILÉNA / Életmód-tanácsadó, Primal Health Coach
A Mezítlábas szuperhős kézikönyv és a Fermentált finomságok recepfüzet szerzője

Sinka Miléna vagyok.
Ember, nő, feleség, anya és mezítlábas szuperhős. Végzettségemet tekintve, közgazdász, életmód-tanácsadó és Primal Health Coach
2017 Januárban volt 6 éve, hogy életmódot változtattam. Az évek során napról napra bontakozott ki valami bennem, bár sokáig nem jöttem rá mi az. Végül egy nap, kinyitottam egy bennem lévő régóta elfelejtett kis kaput és a kapuban ott álltam végre ÉN. Egy egészséges, modernkori mezítlábas hős, aki legyőzte önmagát.
A célom az, hogy minden olyan embert, aki vágyik erre a megmérettetésre vagy már elkezdte az utat, de nem egyedül szeretne sétálgatni rajta, megtaláljam és végül egy közösséggé formálódjunk össze.
Azt gondolom, hogy a saját tapasztalataimat megosztva, másokat is tudok inspirálni arra, hogy érdemes változtatni. Modern körülmények között, hagyományos szemlélettel, természetes módszerekkel is elérhető az ősi egészség állapota.

 
Tarts velem!

Szeretnél betekintést nyerni a könyvbe?

Iratkozz fel hírlevelemre és máris letöltheted a "12. nap a Koffeinlöket" című fejezetet!

* kötelező kitölteni



LÁTOGASS EL A MEZÍTLÁBAS SZUPERHŐS WEBSHOPBA ÉS RENDELD MEG A KÖNYVEMET MOST!